Mleka modyfikowane dla niemowląt z laktoferyną

Sprawdź, które mleka modyfikowane w Polsce są z laktoferyną i zobacz, które z nich jest najlepsze. Dowiedz się więcej na ich temat by dokonać właściwego wyboru mleka dla swojego dziecka!

Laktoferyna - opis składnika:

Laktoferyna to białko występujące w mleku matki, które odgrywa kluczową rolę w ochronie przed infekcjami i wspiera układ odpornościowy niemowlęcia. Dodatek laktoferyny do mleka modyfikowanego pomaga chronić dziecko przed bakteriami i wirusami, wspierając jego naturalną odporność.

Lista rankingowa:

Liczba mlek modyfikowanych z laktoferyną w rankingu: 1

Laktowit LAKTOFERYNA + MFGM
Laktowit LAKTOFERYNA + MFGM
1. miejsce
Marka
Laktowit
Właściciel marki
Geo-Poland PL
Miejsce produkcji
Geo-Poland PL
Nasza ocena
BARDZO DOBRE

Polskie mleko dla niemowląt, produkowane w zakładach byłej Polfy Kutno. Skład oparty na wynikach badań klinicznych, wspierający układ odpornościowy oraz rozwój poznawczy dziecka.

Więcej informacji

  • bez lecytyny sojowej
  • bez oleju palmowego
  • bez oleju sojowego
  • bez maltodekstryny
  • bez oleju rybiego
  • z DHA
  • z oligosacharydami
  • z nukleotydami
  • z MFGM
  • z laktoferyną
  • bez skrobi
  • ekologiczne opakowanie
  • trudno dostępne w sklepach stacjonarnych
  • wysoka cena

Oceny rodziców

Wszyscy rodzice mogą oceniać mleka i tym samym współtworzyć ten ranking. Pozycja każdego mleka zależy od średniej przyznanych ocen. Zapraszamy do pisania recenzji!

Nasza ocena - w jaki sposób jest określana?

Nasza ocena jest zawsze obiektywnie określana na podstawie składu. Bierzemy pod uwagę wszystkie składniki i dla każdego mleka sprawdzamy jakie zawiera składniki pożyteczne dla dzieci oraz jakie zawiera składniki kontrowersyjne. Za każdy składnik pożyteczny zawarty w danym mleku dajemy jeden punkt. Za każdy składnik kontrowersyjny, którego nie ma w danym mleku - również przyznajemy jeden punkt. Następnie sumę dzielimy przez całkowitą liczbę branych pod uwagę składników i mnożymy razy 100.

  • Jeśli wynik jest powyżej 80 - mleko jest określane jako BARDZO DOBRE
  • Jeśli poniżej 80 i powyżej 55 - jako DOBRE
  • Jeśli poniżej 55 i powyżej 45 - jako PRZECIĘTNE
  • Jeśli poniżej 45 - jako KIEPSKIE