O rankingu mlek modyfikowanych

Witaj w serwisie Ranking Mleka Modyfikowanego. Celem tej strony jest dostarczenie rodzicom obiektywnych, rzetelnych i sprawdzonych informacji na temat dostępnych na polskim rynku mlek modyfikowanych.

Mleko modyfikowane to specjalny rodzaj żywności - jedyny produkt, który jest w stanie w bezpieczny sposób zastąpić najlepszy możliwy pokarm dostępny dla niemowląt czyli mleko mamy. Opis każdego mleka jest tworzony na podstawie analizy składu i wszelkich innych cech danego mleka dla niemowląt, a mleka porównujemy obiektywnie na podstawie składu. Naszym celem jest przybliżyć wszystkim rodzicom informacje, które czasem są ukrywane przez producentów (lub są przemilczane) na temat różnych mlek dla niemowląt. Ja przedstawiam każde mleko dla niemowląt takie, jakie jest. W rankingu główny opis i opinia są tworzone przez nas, ale oceny są wystawiane przez Was - rodziców karmiących swoje dzieci mlekiem modyfikowanym. Zapraszamy do pisania recenzji i oceniania mlek w rankingu.

Napisz wiadomość jeśli chcesz się podzielić swoimi sugestiami, masz jakiekolwiek pytania lub w przypadku chęci zaproponowania nam jakiejkolwiek współpracy.

Sposób oceny mlek modyfikowanych w rankingu

W rankingu mleka modyfikowanego każde mleko dla niemowląt podlega ocenie przez rodziców oraz przez nas, na podstawie obiektywnego algorytmu oceny.

Oceny rodziców

Wszyscy rodzice mogą oceniać mleka i tym samym współtworzyć ten ranking. Pozycja każdego mleka zależy od średniej przyznanych ocen. Zapraszamy do pisania recenzji!

Nasza ocena - w jaki sposób jest określana?

Nasza ocena jest zawsze obiektywnie określana na podstawie składu. Bierzemy pod uwagę wszystkie składniki i dla każdego mleka sprawdzamy jakie zawiera składniki pożyteczne dla dzieci oraz jakie zawiera składniki kontrowersyjne. Za każdy składnik pożyteczny zawarty w danym mleku dajemy jeden punkt. Za każdy składnik kontrowersyjny, którego nie ma w danym mleku - również przyznajemy jeden punkt. Następnie sumę dzielimy przez całkowitą liczbę branych pod uwagę składników i mnożymy razy 100.

  • Jeśli wynik jest powyżej 80 - mleko jest określane jako BARDZO DOBRE
  • Jeśli poniżej 80 i powyżej 55 - jako DOBRE
  • Jeśli poniżej 55 i powyżej 45 - jako PRZECIĘTNE
  • Jeśli poniżej 45 - jako KIEPSKIE